Google+

Интересно

 • Основна информация за гнайса

  Гнайсът е метаморфна скала, характеризираща се с изключителна устойчивост на атмосферни влияния и значителна здравина.

  Отвори
 • Седем причини да изберете ивайловградския гнайс

  Гнайсът е естествен камък, който има редица преимущества пред някои други материали, използвани в строителството.

  Отвори
 • Използване на гнайс в градината

  Обикновено човек обръща специално внимание на материалите, които влага в интериора на своето жилище, защото от тяхното качество и външен вид зависи каква атмосфера ще цари в дома и дали човек ще се чувства комфортно. Често обаче не се обръща достатъчно внимание на откритите пространства, въпреки че критериите за избор на материали, които да се използват в градината, следва да са също толкова високи.

  Отвори
 • Повишете пазарната цена на дома с под от гнайс

  Понякога човек прави подобрения по екстериора и интериора на жилището, за да се чувства по-комфортно, докато друг път това е породено от желанието да повиши пазарната стойност на своя дом. И в двата случая използването на естествен камък като гнайса е разумна инвестиция, на която си заслужава да се обърне внимание.

  Отвори
 • Съвети за избор на гнайс за декоративна глиц зидария

  Една от най разпространените и актуални употреби на Ивайловградския гнайс е за декоративна зидария, по-известна като „глиц зидария“. Това е техниката на изграждане на ефектни релефни облицовки от рязан гнайс, използван при декорацията най-различни архитектурни елементи - вътрешни и външни стени, огради, градини, камини и колони.  

  Отвори
 • Как се поставя облицовка от естествен камък

  Естествените камъни имат забележителни качества що се отнася до тяхната издръжливост и здравина. Природните материали в много отношения превъзхождат създадените от човека заместители. В по-стари времена настилките от камък са били най-широко разпространени, тъй като това е бил наличният готов строителен материал, но много от положените тогава камъни служат с десетилетия. Днес можем да разчитаме на най-модерните решения за подови настилки, но камъкът от природата си остава незаменимо решение по ред причини. 

  Отвори
 • Как да създадем неотразима градина с гнайс

  Настилките и декоративната зидария в градината са отличен начин да превърнете пространството в двора в нещо неповторимо и точно по ваш вкус. Независимо дали ще се спрете на нещо традиционно или пък дизайнерът във вас ще се развихри с проекта, при всички случаи вниманието към градината се отплаща – добре планираната и поддържана зеленина радва окото всеки ден. Интуитивното, най-качествено и дълготрайно решение за градината са естествените камъни. Огради, бордюри, пътеки, настилки, фонтани, алпинеуми и изобщо всичко, което ви хрумне, ще изглежда стилно и ще бъде издръжливо, ако се изпълни с естествени камъни като Ивайловградския гнайс и други материали от природата.

  Отвори
 • Как се лепят плочи от Ивайловградски гнайс

  Работата с естествени настилки има своите специфики, с които е добре да се запознаем предварително ако сте решили да превърнете вашето пространство - дом, градина, заведение – в нещо наистина забележително. В такъв случай един от най-качествените избори на пазара на настилки и декоративна зидария са продуктите от Ивайловградски гнайс. Стандартните технологии и продукти, които се използват за поставяне и лепене на обикновени бетонни плочи или изкуствен камък не работят добре когато става въпрос за настилки от естествен материал. 

  Отвори
 • Как да изберем гнайс за облицовки, настилки и декоративна зидария

  Ивайловградският гнайс е отлично решение за дома, двора и градината. Той е предпочитан материал, използван в най-различни направления като облицовки за стени, настилки с плочи за подове, градини, пътеки, различни градежи, както и за модерна или класическа декоративна зидария с реден камък. Интериорните и екстериорни решения с естествен камък са трайно, качествено и красиво решение, но, за да постигнете оптимални резултати, е необходимо да изберете правилните камъни за вашите нужди.

  Отвори