Google+

За нас

Основната дейност на „Натурал стоун” ООД е добив, обработка и търговия на скално-облицовъчни материали. Фирмата разполага със собствен транспорт за доставяне на готовата продукция до клиентите си.

Гнайсът е широко разпространен вид скала, отнасяща се към метаморфните скали. Съставен е от фелдшпат, гранити, андалузит, кварц и слюда. Цветът му се определя от минералите, които съдържа.

Добиваният в района на Ивайловград гнайс се среща в две основни разновидности - златисто-бежов и сребристо-сив. Характеризира се с висока устойчивост на температурни промени и грапава, нехлъзгава повърхност, която го прави приложим както за интериорни, така и за екстериорни приложения. Физико-механичните му качества са гаранция за постигането на дълготрайни, стабилни и естетични резултати в строителството, при полагането на настилки и при облицоването, при декорирането на различни пространства.

Днес гнайсът се използва при строителството на хотелски комплекси, ваканционни селища, църкви и манастири, паметници, чешми, басейни, аква-паркове, кладенци, барбекюта. От него се правят както облицовки на колони, стълбища и стени, така и настилки на алеи, дворове и пешеходни зони.