Google+

Повишете пазарната цена на дома с под от гнайс

Понякога човек прави подобрения по екстериора и интериора на жилището, за да се чувства по-комфортно, докато друг път това е породено от желанието да повиши пазарната стойност на своя дом. И в двата случая използването на естествен камък като гнайса е разумна инвестиция, на която си заслужава да се обърне внимание.

Грабваща елегантна визия

Подовата настилка от гнайс винаги придава елегантност, независимо дали става въпрос за голямо градско жилище или малка къща в провинцията. Когато обмислят начини, по които да увеличат пазарната стойност на своя дом, хората често забравят за пода или не му обръщат нужното внимание. Това е сериозна грешка, тъй като подът от гнайс ще направи много силно впечатление на всички потенциални купувачи, още щом престъпят прага на жилището.

Предимства пред други видове настилки

Повишете пазарната цена на дома с под от гнайс

Като цяло подовите настилки от естествен камък и в частност тези, за които е използван гнайс, имат редица преимущества пред други материали, използвани за настилка. Те са здрави и издръжливи, което гарантира по-висока възвръщаемост на вложените в тях средства.

Еко решение

Освен това изборът на гнайс за пода представлява еко решение, с което не се нанасят щети на природата. Този факт допълнително повишава пазарната стойност на една къща или апартамент. Повечето купувачи обръщат голямо внимание на нещата, които евентуално ще трябва да се сменят след закупуване на жилището. Но тъй като подовата настилка от гнайс не изисква сериозни усилия за поддръжка, има дълъг живот и добивът на камък не нанася щети на планетата, както производството на килими или винил например, всичко това може да помогне на потенциалните купувачи да вземат решение дали да купят един дом или не.

Естетика и уют

Освен ползите от финансова гледна точка, не бива да се забравя и естетическият аспект. Подът от гнайс създава невероятно приятно усещане и успява да придаде уют на всяко помещение, в което е използван. Като се вземе предвид и поддръжката, която не изисква големи усилия, не е трудно да се види защо гнайсът е отличен вариант за настилка не само от финансова гледна точка.

Ако човек иска да повиши пазарната стойност на своето жилще, преди да го продаде, спокойно може да заложи на гнайс, който да използва като настилка в различни части от дома. Камъкът придава стилен и изикан вид на всеки интериор и мигновено привлича погледите към себе си. Освен това естественият камък е материал, щадящ природата, за поддържането на който не се изискват специални грижи. Всички ползи от употребата на гнайс го нареждат сред най-разумните и рентабилни инвестиции, които човек може да направи за своето жилище.


«