Google+

Идеи за кухнята: облицовки от естествен камък

Кухнята е помещението в дома, в което естетиката и функционалността се съчетават в най-голяма степен. Работните повърхности трябва да са удобни и същевременно да се вписват в цялостния интериор. Каменните облицовки в кухнята отговарят едновременно на тези две изисквания.

Цялостната визия на интериора в кухнята зависи от вложените материали, тъй като те се отличават с различен характер. Естественият камък е използван все по-често в обзавеждането на модерното жилище. Кухните със стени, облицовани с естествен камък, имат специфичен средиземноморки и рустикален чар, създаден от топлината и природния характер на камъка. Каменните стени изглеждат страхотно и придават естетичен вид на помещението. Ако искате да имате модерна кухня с рустикално излъчване, то със сигурност естествените камъни са най-добрият вариант. Облицоването на стени с камък е чудесен начин да внесете индивидуалност в дома си, благодарение на изключително богатия избор от видове камък и цветове.


Просторна кухня

В една отворена и просторна кухня, каменната облицовака придава рустикално и драматично усещане. Неравната повърхност на камъните и различните им нюанси добавят интересна и креативна нотка. Ако добавите в интериора и няколко греди, тава ще допълни природния характер и помещението ще изглежда забележително.

Чаровна кухня

Идеи за кухнята: стени от естествен камък

Елегантни и светли кухненски мебели в комбинация със стена, облицована с естествен камък в светли нюанси, ще придадат на пространството чувство за лекота и непринуден чар. Цветова палитра от кремави камъни и светли дървесни текстури създава невероятно свежо усещане.

Класическа рустикална кухня

Обзавеждането в средиземноморки стил си взаимодейства чудесно със стенни облицовки от камък. Тяхната неравна текстура създава драматична рустикална атмосфера и придава на кухнята  хармония и много земно излъчване.

Модерна кухня

В модерното кухненско обзавеждане често липсват естествени природни елементи. Добавянето на стена, облицована с камък, със сигурност ще придаде на кухнята ви красота и баланс, топлина и дълбочина.

Изчистена кухня

Изчистена кухня в бяло, с вградени уреди и без декорации, създава свежа и отпускаща обстановка. Естествените материали пасват чудесно в подобен интериор. Когато стените се облицоват с естествен камък, това значително освежава помещението и внася усещане за близост с природата.

Кухнята във вилата

Вилата е едно от най-подходящите места, където да вложите повече естествени материали. Топлото и отпускащо настроение, което внасят дървените подове и мебели, отлично се комбинира с модерния характер на стените и камината, облицовани с естествен камък.

Еклектична кухня

Еклектиката е изключително използван стил в съвременното обзавеждане. Използвайки похватите на този стил, можете да впишете каменните облицовки в кухнята и да им придадете едновременно по-грубо излъчване и лек, ненатрапчив облик.

Шикозна кухня

Стената, облицована в естествен камък, има способността напълно да промени характера на кухнята. Така много лесно може да се премине от елегантна и леко снобарска визия към индустриален шик. Грубото излъчване на камъка доминира, придава рустикално усещане и внася топлина в модерната кухня.

Модерна рустикална кухня

Кухня, която е едновременно модерна и рустикална, е една от най-интересни тенденции при обзавеждането. Естествена каменна облицовка се комбинира много добре с модерното пространство.


«