Google+

Огради от естествен камък

Естествените камъни, и особено Ивайловградския гнайс, имат неоспорими качества, когато става въпрос за облицовки на външни стени и пространства. Гнайсът е издръжлива и качествена облицовка, която се използва с отлични резултати за огради, сгради, басейни, декоративни елементи, градини, камини, колони, арки, алпинеуми, кладенци, както и за вътрешни интериорни елементи.


Какво е важно да знаем, когато искаме да използваме отличните изолационни и естетически качества на естествените камъни за облицовка на външни пространства, и в частност – за огради?


Естествен камък за облицовка на огради


Натуралните материали са специфични и най-важното при избора на камък за външна облицовка е да прецените дали неговите характеристики са подходящи за функцията, която ще изпълнява.


Затова, когато избираме камъни за облицовка на огради, е важно те да са студоустойчиви и леки, но с висока якост. Важна е и степента на поглъщане на влага. Всички тези условия сочат към един от най-висококачествените възможни избори – облицовка на огради от Ивайловградски гнайс.

Размерите на облицовъчните камъни варират, но като стандарт се задава дебелина между 20 и 40 милиметра. Гнайсът е добър избор не само защото изглежда добре, но и защото притежава изключителна здравина, дори когато камъните са оформени на толкова тънки плочи. Той е неподатлив на високи нива от външни въздействия, което може да ви гарантира, че вашата облицовка ще е трайна и качествена. Гнайсът е устойчив на механични, физически и атмосферни натоварвания, което го прави отличен не само за огради, но за всякакви външни настилки и облицовки.


Как да поставим облицовка от гнайс и естествен камък


За да се прикрепи добре облицовката е нужно предварително да се положи качествен хидроизолационен разтвор върху стената или оградата. Слоят трябва да е не по-малко от 2 милиметра за огради, но при басейни и повърхности, изложени на влага, е добре този слой да е най-малко 3-4- милиметра. Излишно е да споменаваме, че разтворът трябва да се нанася равномерно и гладко.


За да са трайни вашите облицовки е добре да се използва специализирано лепило за керамични и каменни облицовки – то е с повишена еластичност и гъвкавост и позволява на камъните да залепнат добре и да останат стабилни дори при тежки климатични условия и механично натоварване. Разбъркайте добре лепилото, най-добре със специализиран строителен миксер, след което оставете за около 3-4 минути. Повторете процедурата няколко пъти, докато в сместа не останат никакви бучки – трябва да е напълно гладка.


Камъните се лепят като се полага лепило и по двете повърхности – и по облицовката и по оградата (стената, басейна и т.н.)


Естествените камъни са трайни и издръжливи


Естествените камъни, и в частност Ивайловградският гнайс, са отличен избор за облицовки на външни пространства. Те са изключително издръжливи и с неповторима визия, която ще направи вашият проект уникален. Естествените материали превъзхождат дори някои от най-големите достижения на индустриалната химия в производството на строителни облицовки. Ако гнайсът се постави правилно и се подберат качествени облицовъчни плочи, вашите огради ще изглеждат отлично и ще са стабилни за дълги години.  


«