Google+

Естественият камък – древен материал за модерния дом

Това, че човек живее в модерен дом, който не се отличава с много традиционни характеристики, не означава, че естествените камъни няма да се впишат отлично в интериора и екстериора.

Придайте характер с естествен камък

Повечето хора искат жилището им да се отличава с характер. Ако живеят в модерен дом, това понякога се оказва трудно постижима цел. Но тъй като естествените камъни съществуват в много различни видове, стилове и цветове, те са страхотен начин да се придаде индивидуалност на едно жилище, без значение дали то е построено през XV или през XXI век.

Къде в модерния дом да използвате естествен камък

Каменният под в една кухня или баня е нещо, което никога няма да излезе от мода. Ако човек иска да постигне съвременна визия в един модерен дом, няма да сбърка, когато използва големи каменни плочки за под. По този начин ще се създаде усещане за просторност.

Употребата на каменна настилка за коридора също се вписва много добре в жилища, независимо кога са строени те. И понеже естественият камък се поддържа изключително лесно, той се оказва много практично решение за натоварени зони. Освен това коридорът не е сред най-големите пространства в дома, а това означава, че човек може да си позволи да избере по-скъп камък.Трябва да се отбележи обаче, че естествените камъни са материал, подходящ за употреба не само в интериора, на който придават характер и чар. Възможно е също така да се създаде красив вътрешен двор или да се използва съвременно произведение на изкуството, направено от естествен камък, което да накара една градина да изглежда специална.

Естествени камъни, които са най-подходящи за употреба в един модерен дом

Шистовите плочи винаги ще бъдат на мода, когато се използват в кухнята. Те ще помогнат да се постигне страхотна визия във всяко помещение, без значение кога е строено жилището. Варовикът пък може да придаде дизайнерски вид на вашата баня, а ако сте склонни да отделите повече пари, бихте могли да изберете полиран мрамор или гранит. Те със сигурност ще придадат характер на един коридор и ще постигнат удивителен ефект. В градината гладкият естествен пясъчник или гранит с квадратни ръбове ще помогне да създадете пространство, с което наистина да се гордеете.

След като изберете естествения камък, който искате да използвате, трябва да решите каква подредба да следвате. За да бъде подът в хармония с модерния ви дом, камъкът може да се положи в прави линии с тесни фуги по модела на тухлената зидария. Така ще се създаде свежа и изчистена съвременна визия.


«