Google+

Естествен камък – естественият избор за градината

През последните години естественият камък се радва на все по-голяма популярност сред хората, които са решили да правят промени по своята градина. Неговата неостаряваща елегантност отново привлича вниманието върху себе си. Цената на естествения камък все още се смята за сравнително висока, но когато се вземат предвид издръжливостта и поддръжката, всъщност се оказва, че той излиза по-евтино в дългосрочен план.

Издръжливост и поддръжка

Естественият камък е един от най-устойчивите материали. Той ще издържи много по-дълго от една декинг настилката например. Когато се говори за естествения камък, лесната поддръжка винаги се изтъква като сериозно предимство, тъй като е необходимо камъкът само да се измива със струя вода от време на време. Естественият камък е изключително устойчив на неблагоприятни метеорологични условия и това е едно от нещата, на които се дължи голямата му популярност.
 
Създайте уникален дизайн с естествени камъни

Естествен камък – естественият избор за градината

След като се извадят от кариера, камъните могат да се срежат в различни форми и размери – нещо, което ги прави много подходящи в най-различни случаи. Независимо дали ще се използват в малък двор или в обширно пространство, камъните дават възможност да се създаде уникална атмосфера. Какъвто и камък да изберете, той ще се променя и изветря с течение на времето и това ще придаде уникалнен вид на градината.

Връзка между интериора и остъклената веранда

Ако човек реши да създаде остъклена веранда, естетсвеният камък, и по-специално варовикът, ще се окаже много подходящо решение за настилката както вътре в дома, така и на верандата. По този начин ще се създаде плавна връзка между вътрешното и външното пространство.

Какво точно да изберете?

Изборът от видове естествени камъни е базкраен, но ако се стремите да пресъздадете съвременна визия, можете да използвате варовик или гранит.

Фактори, които да взимате предвид при купуване на камъни

Има няколко неща, които трябва да се взимат предвид, когато се купуват камъни за външна настилка. Камъните трябва да са с дебелина от поне 5 см, за да издържат на натоварване. Избягвайте облите и полирани камъни – по тях ще се върви по-трудно и освен това ще се пързалят, когато се намокрят. Вместо това избирайте плоски камъни с естествена повърхност.

Естественият камък е един от най-луксозните материали, който може да се избере за настилка на открито. Той съществува в голямо разнообразие от цветове, форми и размери и това дава възможност да се използват както плочи с неправилна форма за градината, така и добре оформени блокове за верандата. С други думи, за всеки конкретен случай ще се намери подходящ вариант. И накрая, преди да вземете крайно решение в какво точно да инвестирате, проверете какъв ще е цветът на камъка, когато се намокри.


«